Лидерът Волен Сидеров, депутатът Десислав Чуколов и няколко техни сподвижници отново наобиколиха "клекшопа", предаде bTV.

Този път проверката не беше с обявения първия път мотив - че там се продават контрабандни цигари и наркотици (каквито не бяха открити от МВР - б.р.), а дали собствениците спазват работното си време и дали са обявили цените на всички стоки. От партията твърдят, че магазинчето няма разрешение да работи денонощно. Проверката беше обяснена с това, че от "Атака" са подали сигнал до икономическа полиция и са отишли с тях да съблюдават изпълнението й.  

За разлика от Сидеров, който този път не желаеше да говори, като защитник на среднощната акция се обяви бившият депутат от партията Павел Чернев. Той бе основен участник в друг партиен скандал - инцидентът на магистрала "Тракия" от 2006 г., когато призна, че е лъжесвидетелствал, че колата на лидера му е станала мишена на опита за атентат при лека катастрофа с друг автомобил.

Тази сутрин Сидеров пък отново отиде пред Висшия съдебен съвет, но този път не влезе на заседанието, както миналата седмица, предаде topnovini.bg. Беше обаче с екип на партийната телевизия "Алфа" и се опита да причака главния прокурор и да му зададе въпроси. Сотир Цацаров обаче използва друг вход.

През това време личният шофьор на Сидеров го чакаше спрял на място за хора с увреждания.

След първия инцидент пред магазинчето главният прокурор поиска имунитетите на Сидеров и Чуколов, след като прокуратурата установи, че са извършили грубо хулиганство и са нанесли леки телесни повреди на двама полицаи. Парламентът ще реши дали да свали защитата на двамата след изборите.

Лидерът на "Атака" пък се закани да съди Цацаров, говорителката му, градския прокурор и главния секретар на МВР.  Освен това настоя да бъде свален имунитетът на главния прокурор и ВСС да започне проверка срещу него, защото скрил имоти на съпругата си.

АНКЕТА: Да бъде ли свален имунитетът на Волен Сидеров?