Двамата категорично отричат обвиненията на депутата, че са го нападнали, напротив - оплакаха се от насилие и обиди от него. 

След инцидента Сидеров обясни нахлуването си в театралната академия с това, че търсел "актьор наркоман", който не му позволил да лепи плакати на "Атака" по сградата, а МВР не взело мерки.

И двамата актьори обаче отдавна не са студенти в и коментират, че няма причина Сидеров да ги търси в НАТФИЗ.

На 23 октомври Анатоли Лазаров и Евгени Будинов се срещат за първи път с лидера на "Атака".

Лазаров, който е актьор в театър “Възраждане”, разказа пред БНТ:

"Аз отивах към театъра, в който имах представление и в който играя. Видях Евгени тук, дойдох да му кажа “здрасти” и се появиха въпросният човек беловлас и целият му екип. Той лепеше някакви плакати върху плакатите за представления на НАТФИЗ".

Будинов, който пък е актьор в Малък градски театър “Зад канала”, допълни:

"Помолихме просто, супер учтиво: г-н Сидеров, моля, не лепете плакати тук. Той започна да ни провокира, да ни обижда с мръсни имена".

Лазаров категорично отрича да е удрял депутата:

"Казвам това абсолютно, заклевам се в това – не съм ударил никого!"  

Нещо повече, той станал жертва на агресията на националиста.

"Опита се да ни нацапа с валека с лепилото по лицата, ние се дръпнахме, после той ме удари в корема, оттам нататък скочиха някакви хора срещу нас, започна да ни обижда, да обяснява, че сме наркомани", допълни Лазаров пред bTV.

Артистите, които били наричани и "витизчийски мутри" допълниха, че са били сами, а Сидеров - с поне 20 души антураж. 

Когато след два дни, в изборната нощ, той отново влиза в театралната академия, двамата не са там. Те коментират, че ако наистина е искал да го направи, е имало много по-лесен начин, а не да нахлува в НАТФИЗ. 

"Тяхната централа и телевизията им е на 30 метра от театъра, в който аз играя и пред който има огромен билборд с мое лице", допълни Лазаров.

Две седмици по-късно, актьорите готвят своите театрални премиери и се надяват, че Сидеров няма да дойде и да прави провокации.

"Наистина се страхувам за това. Какво значи да ни намери? Страхуваме се, да. И двамата имаме малки деца, и двамата имаме семейства", каза още Будинов.

Двамата актьори вече са ангажирали адвокат и ще търсят правата си в съда.

Вчера парламентът свали депутатския имунитет на Волен Сидеров и съпартиеца му Десислав Чуколов, но заради случая пред магазинчето за цигари и алкохол близо до НАТФИЗ, когато атакуваха дори полицаи.
Другата седмица депутатите ще гласуват и второто искане на главния прокурор за сваляне на защитата им, което включва и искане за задържане под стража - за първото нахлуване в театралната академия.

Днес народни представители от комисията "Сидеров" се оплакаха, че са били заплашвани, включително с убийство, след като телевизията на "Атака" - "Алфа", пуснала телефонните им номера.