Така лидерът на "Атака" Волен Сидеров защити в декларация от името на ПГ на "Обединени патриоти“ вицепремиера, след като от БСП поискаха оставката му заради скандала с оставката на зам.-министъра със снимка с нацистки поздрав.

"Лидерът на БСП се опитва да напада "Обединени патриоти“ по един некоректен начин, да посочи, че ГЕРБ са взели за партньор някои, които са съмнителни като политическа коректност. Едно издание е направило провокация срещу Валери Симеонов, такива срещу мен са правени десетки пъти, знам много добре, когато има медийни атаки как могат да ти вкарат в устата нещо, което не си казвал“, заяви още той, цитиран от "Фокус".

Вчера самият Симеонов отрече да е казвал, че си е правил "майтапчийски снимки" в концлагера Бухенвалд и се закани да съди вестник "Сега", който го цитира с тези думи.

По думите на Сидеров БСП правят тази атака, защото са видели, че в това правителство започва истинска работа.

"Призовавам към разум и умереност, наистина да гледаме същината на нещата и действията. Валери Симеонов е деен и енергичен човек, иска да свърши нещо, знам го и съм сигурен. Критикувал съм го толкова остро, както никой не го е правил, но знам, че има качества да свърши нещо. Ако го нападате, че казал нещо си на някакъв вестник, което не е предадено коректно, това означава, че търсите не добрия, не политическия, не принципния начин на критика“, каза още лидерът на "Атака".

По-рано и ГЕРБ отвърна с остра декларация на критиките на БСП, като депутатът Антон Тодоров дори заяви, че лидерът й Корнелия Нинова отдавна е трябвало да бъде на "топло и хладно място".

Симеонов: Няма основание за оставка, това е лов на фашисти

"Няма как да подам оставка, не виждам и основание. Смятам, че сме жертви на един лов на вещици, да не кажа - на лов на фашисти”, заяви междувременно пред Нова телевизия Валери Симеонов.

Той отново отрече да е казвал, че си е правил майтапчийски снимки в концлагера, в който бил през далечната 1979 година, когато бил на студентски стаж в ГДР.

"Аз много добре знам какво съм казал и след като приключи официалното интервю, се обадих на репортера, за да се опитам да го убедя, че по една снимка, не е редно да се съсипва живота на един човек. Казах, че сме били на стаж, че сме били голяма компания студенти, че сме били на различни места в Германия и сме били в "Бухенвалд” и всеки може да изкара някаква снимка с мен и да сложи всякакъв текст и коментар”, уточни вицепремиерът.

Той призова в. "Сега" да предостави аудиозапис на думите му.

АНКЕТА: Допустими ли са шеги с нацистки уклон от политици?