Вчера, в 12.27 часа, в Районното управление в Кубрат е получен сигналът от съседи на жената.

След извършена проверка е установено, че 54-годишната баба с инициали И. Д., докато работела в градината, завързала за бетонно стълбче с кабел през кръста малкото си внуче.

Днес жената раказа, че докато беряла сливи, прибягнала до тази мярка, защото внучето не слушало.

„Сега съжалявам дето съм го вързала, ама тогава го виках да дойде при мен, пък той искаше да излезе при децата да играе, а нямаше никой”, коментира Иванка Донева пред bTV.

Детенцето вече е с майка си, която живее във Варна. Тя уточни, че то не е пострадало.

„Говорих с него - каза, че нито го е удряла, нито го е била, стоял си е спокоен, не е плачел, това е било в рамките на десетина минути”, каза Цветомира.

По случая е образувана проверка и са уведомени Отдел "Закрила на детето" при Дирекция "Социално подпомагане" – Кубрат.

„Консултирали сме майката за правата и задълженията на родителите по Семейния кодекс, наказателния и закона за закрила на детето”, добави Мурадие Хадиб, началник отдел "Закрила на детето".

Предстои консултации да се извършат и с бабата на момчето.

В началото на годината лекарите в "Пирогов" спасиха 2-годишно детенце, което беше прието в тежко състояние след побой, нанесен от майка му. 22-годишната жена от Ихтиман получи условна присъда.

Миналата година пък българка на 23 години беше арестувана в Гърция, след като 3-годишното ѝ дете беше открито вързано в мазето на изоставена къща.