На заседанието ще бъде разгледано и предложението на председателя на НФСБ Валери Симеонов за създаване на общ Патриотичен фронт между ВМРО, НФСБ и други патриотични формации, съобщиха от ВМРО.

Красимир Каракачанов ще предложи на предложението да бъде даден положителен отговор, допълниха от партията.

Целта на новото обединение е създаването на мощна патриотична коалиция, която на предстоящите парламентарни избори да даде алтернатива на всички патриотично мислещи български избиратели и обща парламентарна група в следващото Народно събрание, която да бъде незаобиколим фактор за отстояване на българските национални интереси.

"Надяваме се, че добрите ни отношения с досегашните ни партньори ще бъдат запазени и не изключваме по-нататъшни общи действия за изваждане на ДПС от властта и изграждане на силна, демократична и национална България", коментира Каракачанов.

ББЦ се явява самостоятелно на изборите

Партия "България без цензура" ще се яви самостоятелно на предсрочните парламентарни избори. Това се посочва в декларация на политическата сила.

Решението е вследствие на становища на областните ръководства на партията. От ББЦ посочват, че остават отворени към преговори с всички политически сили, които не са участвали във властта и "искат да бъдат реална опозиция на работещия заговор между ГЕРБ и ДПС".

"След като ВМРО вече разбраха, че не са желани в коалицията с нас, бързо се преориентираха и се прегърнаха с НФСБ", се казва в декларацията на ББЦ. От партията смятат, че тази коалиция щяла да действа като "патерица" на ГЕРБ и ДПС в следващия парламент.

От "България без цензура" наричат това „коалиция на смъртта“. 

Само преди дни заместник-председателят на ББЦ Ангел Славчев напусна партията със скандал. Той отправи сериозни обвинения към лидера Николай Бареков.

Славчев твърди, че се водят разговори по специален телефон между Бареков и хора от ДПС. В тези разговори се обсъждали събитията от деня, „кой накъде и как, каква позиция трябва да се вземе".