Инцидентът е станал северно от град Олимпия, столица на американския щат Вашингтон, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Вижте снимки >>>

Няколко души са загинали при дерайлирането на пътническия влак на мост над магистрала, съобщи на пресконференция говорителят на шерифа на окръг Пиърс, Ед Тройър.

Според местна телевизия най-малко шест души са загинали. Най-малко 77 души са откарани в болницата.

Влакът се е движел по маршрут от Сиатъл за Портланд, според държавната железопътна компания АМТРАК.

Най-малко един вагон от дерайлиралия влак е паднал от железопътен надлез върху натоварената Пета междущатска магистрала.

Заради инцидента всички платна, отиващи на юг на магистралата, са затворени за движение. Автомобилистите са призовани да избягват района.



Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че дерайлирането на пътнически влак в северозападния щат Вашингтон показва необходимостта от подобряване на инфраструктурата, предаде ДПА.

Тази катастрофа, при която загинаха най-малко 6 души, "показва повече от всякога защо нашият план за инфраструктурата, който скоро ще бъде представен, трябва бързо да бъде одобрен", написа Тръмп в Туитър.

Според местни медии обаче дерайлирането станало на нов участък от ж.п. линията, използван за първи път, отбелязва агенцията.