Инцидентът е станал около 14.40 ч. днес.

Лекият автомобил е преминавал през железопътния прелез, въпреки редовно задействаната автоматична прелезна сигнализация - светлина и звук, указваща приближаването на влак. Колата е ударена от пътническия влак, пътуващ по направление Червен бряг – Горна Оряховица.

По първоначална информация, при инцидента са пострадали шофьорът на лекия автомобил и неговият спътник.

Екипи на разследващите органи и НКЖИ са на мястото на инцидента. Към момента движението на влаковете в участъка е преустановено.

Възможно е поради инцидента да бъде нарушен графикът на движение на влаковете, предупредиха от компанията.

Ръководството на Национална компания „Железопътна инфраструктура” призовава водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата.

Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници.

Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, отнемат от личното време на пътниците, ползващи железопътен транспорт, и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори.