Китай изпробва 415-метров влак с 350 км/ч

stat
20:13  |  10 март 2018 | По света / Редактор Димитър Михайлов /  
Високоскоростните влакове стават все по-популярни в Китай Високоскоростните влакове стават все по-популярни в Китай
Сн.: Shutterstock

Изпитание на високоскоростен влак "Фусин" с дължина 415 метра и максимална скорост 350 километра в час бе излършено в Пекин, предаде ТАСС.
Според съобщението на железопътната корпорация на Китай Си Ар Ар Си Таншан (CRRC Tangshan) тест на такава влакова композиция се прави за първи път.

Новият прототип на влак се състои от 16 вагона, тоест композицията е с двойно по-голяма дължина отколкото досегашните високоскоростни влакове. Транспортното средство може да превози над 1100 души едновременно.

Планира се да бъдат осъществени общо 28 предварителни теста преди влаковата композиция да бъде пусната в масово производство.

Модел "Фусин" представлява ново поколение високоскоростни влакове. Те са конструирани изцяло в Китай. Характеризират се с ниско потребление на енергия и по-дълъг срок на експлоатация.

Към момента най-високата скорост, която достигат пътническите влакове в Китай е 350 км в час. П

рез септември миналата година подобна влакова композиция започна да обслужва един от най-натоварените маршрути Пекин-Шанхай.

Железопътната мрежа на Китай е с дължина около 124 000 километра, като от тях над 22 000 километра са високоскоростни железопътни магистрали.
Последно в По света


Предстои пълна промяна в работата след 20 г.

Към 2030 година 800 милиона работни места ще бъдат изместени от роботите и професионалният път за много хора ще се промени.