Момичето, което е ученичка в Профилираната хуманитарна гимназия в Благоевград, е в кома и на командно дишане в реанимацията на болницата в града. Гергана претърпя животоспасяваща операция, при която бяха отстранени единият й бъбрек и далакът. Състоянието й обаче продължава да е много тежко и не позволява транспортиране в столична болница.

Инцидентът стана на жп прелеза в благоевградския жк "Струмско" около 17.18 ч. в понеделник. Ученичката тръгнала да пресича влаковите линии, въпреки че бариерите са били спуснати и са били включени светлинната и звукова сигнализации. Гергана обаче не е забелязала предупредителните знаци, че идва влак, тъй като е говорела по телефона с майка си.

От вчера започна дарителска кампания за набиране на кръв за пострадалата тийнейджърка, съобщиха БНР и местният в. "Струма".
За часове десетки съученици на Гергана и учители са дарили кръв.

Директорът на Хуманитарната гимназия Марин Митов е в постоянна връзка с родителите на момичето и лекарския екип, за да се окаже необходимата помощ за спасяването на живота й.

Гергана Гегова е дванадесетокласничка в паралелка с усилено изучаване на английски език. Момичето е изявена танцьорка в ДЮФА „Пиринска китка“ – Благоевград. Близките й твърдят, че е изключително трудолюбива, а по време на ваканцията е работила в местно заведение като сервитьорка.