Това съобщиха руските агенции РИА Новости и Газета.Ру, като се позоваха на прессекретаря на руския президент Дмитрий Песков.

Той съобщи, че в посланието си до Путин, Реджеп Ердоган е изразил своите съболезнования и съчувствие във връзка с гибелта на пилота на сваления Су-24. По думите на Песков, турският президент е използвал думата "извинете".

В писмото до руския президент, Ердоган е заявил също така, че Анкара не желае да разваля отношенията си с Русия, както и че Москва е стратегически партньор на Турция.

Отношенията между Москва и Анкара се влошиха, след като на 24 ноември м.г. турски изтребители свалиха руски самолет Су-24. Според Анкара самолетът е нарушил турското въздушно пространство, но Министерството на отбраната на Русия твърди, че руският самолет се е намирал на сирийска територия и че не е имало нарушаване на въздушното пространство на Турция.

Екипажът на руския самолет успя да катапултира, командирът Олег Пешков обаче беше убит със стрелба от земята. Руски военни спасиха щурмана Константин Мурахтин. При тази операция беше загубен хелокоптер Ми-8 и загина морският пехотинец Александър Позинич.

АНКЕТА: Ще се подобрят ли отношенията между Турция и Русия?