Автор на произведението е художникът Дарио Гамбарин, който се определя като майстор на ландшафтното изкуство, съобщи агенция АНСА.

Портретът е широк 135 м. Затова той се вижда само от въздуха. Гамбарин каза, че не измерва полето, преди да започне работа. Гигантските образи създава на око и с отлично управление на трактор и плуг, предаде АП, цитирана от БТА.

Гамбарин обяснява избора на руския президент с предстоящата среща на Г-20, на която се очаква да бъдат взети важни решения за кризите в Сирия и Украйна, както и за бежанската криза.

Той е създавал подобни портрети на Доналд Тръмп и Хилари Клинтън по време на кандидатпрезидентската надпревара миналата година. Правил е изображения и на Барак Обама, Фидел Кастро, папа Франциск, Нелсън Мандела.
"Рисувал“ е и плакати с призиви за мир и справедливост, възпроизвеждал е и знаменити картини като „Викът“ на Едвард Мунк.

Животът на гигантските творби на Дарио Гамбарин на поле с размер 25 000 кв. м. е кратък - те остават само в периода между събирането на реколтата и засаждането на следващата култура. Затова портретът на Путин ще изчезне след няколко дни.

Самият художник довери, че губел по 2 килограма от личното си тегло след направата на всяко изображение, предаде ТАСС.

"При работата си не трябва да допускам и най-малката грешка.Това е като да режеш плат. Явно имам силно развито чувство за пространство и се ръководя единствено от своето въображение!", казва Гамбаринн. За направата на гигантския портрет на Владимир Путин са му били нужни ден и половина.

Авторът е син на фермер и използва изключително земята на баща си за своите ландшафтни инсталации. Той е учил за юрист, психолог и психиатър, а след това завършва изящни изкуства и живописта става негово призвание. Гамбарин характеризира своя стил като "абстрактен експресионизъм".