Тогава във френската столица ще се проведе конференцията на ООН за климата.
 
Президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин може да разговарят на срещата, съобщиха източници от турското президентство, като обаче уточниха, че не е било определено време за разговори, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
 
Засега обаче Кремъл не дава отговор на въпроса ще се срещне ли Путин с Ердоган, предаде ТАСС. 

Президентът бе уведомен за това искане, заяви пред журналисти Дмитрий Песков, говорител на руския президент.

"Предложение от турска страна за среща на равнище държавни ръководители бе предадено на президента. Това е всичко, което мога да кажа", коментира пред журналисти прессекретарят на Путин Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Песков потвърди, че Ердоган се е опитал да позвъни на Путин след свалянето на руския самолет Су-24, но потвърди, че това е станало 7-8 часа след инцидента, не по-рано.

Вчера турският президент изрази съжаление, че руският му колега не е отговорил на телефонните му позвънявания и досега.
Ердоган добави, че ако Турция е знаела, че става дума за руски самолет, е можело да се попречи по друг начин на това нарушаване на турското въздушно пространство.

Междувременно турският премиер Ахмет Давутоглу призна пред събрание на членовете на управляващата партия в Анкара, че заповедта за свалянето на руския самолет е дошла лично от него. Той отново заяви, че страната има право да защитава въздушното си пространство.

Русия продължава да настоява, че бомбардировачът Су-24 е бил над сирийска територия и не е нарушил въздушното пространство на Турция. От Москва заявиха, че няма да отвръщат с военна сила, но разположиха ракетни установки в района.

Освен това започнаха строг контрол на вноса на стоки от Турция и вече обсъждат налагането на икономически санкции.

Общите проекти между двете страни също бяха замразени.