Това съобщи днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС и БТА. Той подчерта, че не е ставало дума да отпадне забраната граждани на САЩ да осиновяват русначета.

Именно разговора на вечерята медии в САЩ възприеха като "втора среща" в Хамбург, при това тайна. И Кремъл, и Белият дом опровергаха това твърдение.

Владимир Путин и Доналд Тръмп не са обсъждали въпроса за американската помощ за бунтовниците в Сирия, посочи Песков в отговор на журналистически въпрос.

Той отказа да коментира намерението на Вашингтон да закрие програмата на ЦРУ за оказване на помощ и за въоръжаване на умерената сирийска опозиция.

(Досега единствената реакция в Москва е на председателя на комисията по външна политика към руския Съвет на федерацията Константин Косачов. Той нарече новината "отдавна очаквана и чудесна".)

Засега Москва и Вашингтон нямат никакви инициативи за организирането на нов пряк разговор между Путин и Тръмп, заяви говорителят на Кремъл. Той добави, че "безусловно" съществува възможност "някога да се състои" следваща тяхна среща.