"Ситуацията се мени. И мисля, че не е тайна за никого, всички виждат и без това, че вече мнозина наши партньори предпочитат сами да търсят принципите на международното право, защото балансът в света постепенно се възстановява", каза Путин в интервю за телевизия НТВ, излъчено в ефир в Далечния изток, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Опитите за създаване на еднополюсен свят не успяха", каза руският лидер. "Вече живеем в различно измерение. Ние в Русия обаче винаги сме смятали, че бранейки собствените си национални интереси, трябва да зачитаме и интересите на другите", припомни той.

"Така смятаме да градим отношения с всички останали наши колеги", заяви руският президент и уточни, че в съвременния свят се слушат онези, чийто глас звучи достатъчно силно, за да бъде чут.

Путин заяви, че смята новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп за умен човек, който ще осъзнае своята отговорност на висшия пост в "една от водещите страни в света, една от водещите икономики, водеща военна сила".

"Доколкото е успял да постигне успех в бизнеса, това показва, че е умен човек. А щом е умен човек, значи изцяло и доста бързо ще осъзнае различното ниво на отговорност", каза Путин.

"Нашата предпоставка е, че той ще действа именно от тези позиции", добави руският държавен глава.