Резултатите от обработката на 98,5 процента от протоколите на избирателните секции сочат, че за Путин за гласували 55 013 955 души. Според ТАСС резултатът на Путин в тези избори е рекорден. 

Припомняме, че над 110 милиона гласоподаватели можеха да избират измежду 8 кандидати. 

По данни на ЦИК на Русия Владимир Путин е лидер на изборите за държавен глава, получавайки 76,65% от гласовете след обработването на 99.8% от протоколите на избирателните секции.

През 2000 г. той е получил 52,94 на сто от гласовете и за него са гласували 39,74 милиона души; през 2004 г. е спечелил 71,31 на сто и гласовете на 49,5 милиона души, а през 2012 г. - 63 на сто и гласовете на 45,6 милиона души. 

Избирателната активност вчера е била над 67 на сто.

Втори в анкетата на Общоруския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ) е кандидатът на комунистическата партия Павел Грудинин, следван от Владимир Жириновски, журналистката Ксения Собчак, Григорий Явлински от либералната опозиционна партия, Сурайкин от партия "Комунистите на Русия", Сергей Бабурин от партия "Руски общонароден съюз" и Борис Титов от Партия на растежа.

Председателят на руската партия КПРФ Генадий Зюганов заяви, че не съжалява за решението си да издигне като кандидат за президент Павел Грудинин, а сам да не встъпи в надпреварата.

„Никак не съжалявам. Смятам, че решението е мъдро и правилно“, заяви Зюганов от предизборния щаб на партията си.

Самият Грудинин получи повече от 50% от гласовете на избирателите в селското поселение на „Совхоз Ленин“, на който той е директор.

Жириновски изрази недоволство от резултатите на преминалите в Русия президентски избори.
„Условията бяха напълно неравни, дебати нямаше, скандалите бяха изкуствени и специално провокирани, за да привлекат внимание“, заяви той.
„Реално Владимир Путин трябваше да получи по-малко проценти. Мисля, че истинският европейски процент не е повече от 40%, допълни той.

Ксения Собчак заяви, че основният резултат от президентските избори е, че е получила подкрепата на един милион руски граждани.

„Основният резултат от гласуването за нас и нашия екип е това, че получихме един милион гласове. Милион души подкрепиха нашите ценности. Това са прекрасни, неравнодушни граждани. Ако един милион души създадат с нас партия, ние ще променим Думата (руският парламент). Ако един милион души излязат на мирен митинг ще променим страната“, заяви Собчак.

„Прекрасно разбираме, че тази процедура малко прилича на истински избори. Осветяването на кандидатите бе непропорционално в медиите, имаше административен натиск“, пише в официално заявление на Григорий Явлински.
Лидерът на партията поясни, че основната цел на участието е било „искането на промяна“.

Кандидатът смята, че партия „Яблоко“ е провела прекрасна предизборна кампания. „Ние проведохме прекрасна кампания: видях хиляди млади хора, които вярваха в друго бъдеще. Истински се радвам, че с много от тях успях да общувам лично“, допълни той. Явлински също така изрази съжаление, че докато „Яблоко“ „предлага алтернатива, другите кандидати си устройваха скандали и евтини зрелища“.

Максим Сурайкин от „Комунисти на Русия“ обеща, че на следващите избори ще победи и най-накрая ще построи общество, което ще е балансирано по всички параметри.
„Знаем как работи нашата избирателна система“, бяха многозначителните думи, с които той обясни своите слаби резултати.

На свой ред Сергей Бабурин от партия „Руски общонароден съюз“ заяви, че резултатите му са „чудесни“. Той не подложи под съмнение победата на действащия президент Владимир Путин и заяви, че за него работи дори и британският премиер Тереза Мей, която с антируската си кампания консолидира руското общество да гласува за настоящия си държавен глава. „Започва епоха на промени“, констатира той.