"Аз и бразилската делегация ще се върнем в Бразилия още по-уверени в бъдещето", подчерта Темер на съвместна пресконференция с Путин в Кремъл, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Потвърдихме желанието си да поддържаме и засилваме стратегическото партньорство между нашите страни", добави бразилският президент.

"Знам какво можем да направим, за да работим още по-добре за благото на нашите народи и съм убеден, че днес направихме голяма стъпка към това бъдеще", заяви той.

Темер посети Русия в търсене на инвестиции и за да подобри имиджа си на държавник в момент, когато е обвиняван в пасивна корупция и може да бъде изправен пред Върховния съд.

Руският президент заяви, че преговорите са били полезни и по същество и каза, че резултатите ще допринесат за засилване на сътрудничеството между Москва и Бразилия, което е много важно за Русия.

Подписани бяха няколко документа за разширяване на двустранната търговия, увеличаване на инвестициите и активизиране на политическия диалог, добави Темер.

Двамата президенти са изразили мнение, че има голям потенциал за развитие на двустранната търговия и много възможности за руски инвестиции в Бразилия. Бразилия се опитва да привлече руски инвестиции извън петролния си сектор, особено в инфраструктурни проекти като строежа на пристанища, пътища и жп линии.

Темер е поканил Путин на официално посещение в Бразилия и поканата е била приета, съобщи Кремъл.

Бразилският президент беше обвинен, че е организирал разпределянето на около 6 милиона долара обществени средства, използвани в помощ на предизборни кампании, предаде Асошиейтед прес.

Последното обвинение в корупция бе отправено вчера от брокера Лусио Болоня Фунаро - известен сред бразилските политиците като ключова фигура в набирането на средства за партията на Темер - Бразилско демократично движение.

От средствата, преведени от държавната банка Кайша економика федерал, се е облагодетелствала и предизборната кампания на самия Темер през 2014 година.

Темер стана президент на Бразилия през май 2016 г., след като неговата предшественичка Дилма Русеф беше свалена от поста. Той отрича да е замесен в корупция и заяви, че няма да подаде оставка.