Тя е използвала псевдонима, за да остане извън светлината на прожекторите.
 
Путин превърна своя личен живот, както и този на своето семейство в нещо почти като държавна тайна, държейки вън от публичното полезрение своите рядко фотографирани дъщери - 28-годишната Екатерина и 29-годишната Мария, и свеждайки шума при своя развод до минимум, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Но осъденият на затвор (условно) и сега под домашен арест опозиционен блогър Алексей Навални публикува на страницата си във Фейсбук онлайн информация, в която жена на име Катерина Владимировна Тихонова се посочва като ръководител на организация, работеща с Московския държавен университет.

Вижте снимки >>>

В друга информация от вчера на независимия медиен холдинг РБК се казваше, че Тихонова е сред ръководителите на проект на стойност 1,7 милиарда долара, за изграждане на нови университетски сгради, но не направи връзка между нея и Путин.

Навални написа на страницата си във Фейсбук:

"РБК (те са готини!) вчера откри дъщерята на Путин в Научния съвет на Московския държавен университет".

Пожелал анонимност източник, близък до вуза, потвърди, че Тихонова е дъщерята на Путин, заявявайки пред Ройтерс: "Да, това е тя".

Тихонова не е коментирала. Кремъл често отминава въпросите за личния живот на Путин, защитавайки правото му на лична неприкосновеност, отбелязва Ройтерс.

Запитан за самоличността на въпросната жена, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че не знае коя е тя. На въпрос дали дъщерята на Путин работи за Московския държавен университет, той отговори:

"Не знам. Не е моя работа. Занимавам се с президента, а не с децата му".

На пресконференция през април 2014 г. Путин не отговори на въпрос кога ще представи първа дама на страната. Вместо това той се пошегува:

"Аз първо трябва да омъжа бившата си съпруга Людмила Александровна, а после да помисля и за себе си".

Владимир и Людмила Путин се разведоха през юни 2013 г. след 30-годишен брак.
В края на септември с.г. Кремъл опроверга слухове, че Путин се е оженил за олимпийската шампионка по художествена гимнастика Алина Кабаева.