Путин: Русия гарантира сигурността на Абхазия

stat
19:01  |  8 август 2017 | По света / Редактор Мануел Насименто /  
Владимир Путин декларира, че Москва гарантира ”сигурността и самостоятелността” на Абхазия Владимир Путин декларира, че Москва гарантира ”сигурността и самостоятелността” на Абхазия
Сн.: БТА

Президентът на Русия Владимир Путин пристигна в отцепилата се от Грузия област Абхазия, където заяви, че Москва гарантира нейната сигурност.
На среща с президента на Република Абхазия Раул Хаджимба Путин каза, че Русия има "специални отношения с Абхазия", предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Той декларира, че Москва гарантира "сигурността и самостоятелността" на Абхазия, както и нейната независимост и изрази увереност, че "така ще бъде и в бъдеще".

Владимир Путин напомни за споразумението за създаването на двустранен информационно-координационен център на вътрешните министерство с оглед гарантиране на сигурността на туристите.

По думите му абхазките власти трябва да намерят оптимални пътища за развитие на икономиката, създаването на работни места и собствена данъчна система.

Посещението на Путин в Абхазия съвпада с деветата годишнина от руско-грузинската война, след която Русия призна независимостта на Абхазия и Южна Осетия - друг отцепил се от Грузия регион.

Независимостта на Абхазия е призната само от четири държави от ООН - Русия, Никарагуа, Венецуела и Науру.

Последно в По света


Роботи ще ”заемат” 800 млн. работни места след 20 г.

Към 2030 година 800 милиона работни места ще бъдат изместени от роботите и професионалният път за много хора ще се промени.