В четвъртък денят ще започне с по-студено време и температури от минус 3, минус 4 по най-високите западни полета до плюс 1-2 в низините и плюс 4 градуса в югоизточните райони.

Слаб сняг ще прехвърча в крайните западни райони и североизточните части на страната, а слаб дъжд - по Южното Черноморие.

През деня ще остане ветровито, с умерен и силен северозападен вятър и променлива облачност, но малка вероятност за валежи.

Температурите ще бъдат в рамките на обичайните за януари, но силният вятър ще създава усещане за по-студено време. Максималните стойности ще са от нула по високите полета до около плюс 5 градуса в крайните северозападни и югоизточни райони.

Динамични остават атмосферните процеси и в петък. Минималните температури ще са от минус 3 до плюс 2, а дневните ще се повишат и ще бъдат от 6 до 11 градуса. Ще бъде слънчево или с незначителна облачност и слаб вятър от югозапад-запад.

Жълтият код означава потенциална опасност. Има повишена вероятност за опасни метеорологични явления. Възможни са щети. Не предприемайте неоправдан риск, особено при извършване на дейности, които зависят от времето.

Следете прогнозата на Дир.бг