Временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по път II-19 проход Предел заради снегопочистване, съобщиха от АПИ.

Предупредителният жълт код е в сила за всичките 28 области, като в Пернишка област и София град ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад със средна скорост 7-10 м/сек и пориви до 15 м/сек.

В останалата част от страната ще духа силен вятър от запад-северозапад със средна скорост 14-19 м/сек и пориви до 22-24 м/сек.

Сутринта все още на места във високите полета на Западна България ще превалява сняг, но от запад валежите ще започнат да спират, а след обяд и облачността да се разкъсва и намалява.

Над планините ще бъде предимно облачно с валежи от сняг, но от запад те ще започнат да спират. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра минус 2°.

По Черноморието ще бъде хладно, ветровито, облачно и дъждовно. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 13°. 

В сряда ще бъде слънчево. Сутрин на места, защитени от слабия западен вятър, ще се образува слана. Минималните температури ще бъдат от около нула градуса по ниските места в Западна България до 7-8 по Черноморието.
През деня ще бъде слънчево и дневните температури ще бъдат от 15 до 20 градуса.

В четвъртък минималните температури ще са от 6 до 11, а дневните ще се повишат още и ще са от 19 до 25 градуса. Облачността ще започне да е увеличава и в следобедните часове на места ще превали краткотраен дъжд.

В петък атмосферата ще бъде неустойчива и на места в западните и централни райони ще превали и прегърми. Температурите слабо ще се понижат и ще са от 18 до 23 градуса.

Неустойчиво, с краткотрайни превалявания с различен интензитет, ще остава времето през великденските празнични дни, както и в началото на месец май.

Трайно подобрение на времето, с целодневно слънце и без валежи за повече от ден няма да настъпи поне до Гергьовден, но по-конкретни прогнози очаквайте в следващите дни.

Следете прогнозата >>