Ще духа силен вятър от юг-югозапад с пориви до 25-30 м/с.

Кодът е в сила за областите Монтана, Варна, Бургас, София, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Ловеч, Враца, Плевен, Смолян, Кърджали, Стара Загора, Хасково, Габрово, Велико Търново, Сливен, Търговище, Ямбол, Шумен, Добрич, Силистра, Разград, Русе.

През следващите няколко дни страната ни ще бъде под влиянието на многоцентрова, дълбока циклонална област над континента, която ще обуславя динамично, ветровито и топло за сезона време у нас.

Ще се появи вятър от юг и югозапад, който ще се усилва до умерен и силен, в планините - бурен. Минималните температури ще бъдат от нула до 5 градуса, а максималните - от 10 до 15 градуса.

През нощта срещу събота от запад ще започнат превалявания от дъжд, които на места ще бъдат придружени и от гръмотевици. Интензивни валежи ще има в събота в Източна България, но те ще отслабнат привечер.

Ще остане много по-топло от обичайното за това време на годината, с минимални температури от 3 до 10 градуса и максимални в събота от 8 до 13, а в неделя от около 10 до 17-18 градуса.