В петък ще бъде много ветровито - ще духа силен, на места в Дунавската равнина и Горнотракийската низина бурен запад-северозападен вятър. С него ще продължи да застудява и максималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса. В София - около 5 градуса.

Облачността ще е променлива, по-често значителна над Северна България и източните райони. По-съществени разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за март и след значителното понижение, към края на деня ще започне повишение.

В планините ще застудее значително - на 1200 метра дневна температура около минус 1 градуса, на 2000 метра - минус 8 градуса. Ще духа бурен северозападен вятър. Облачността ще бъде значителна, ще превалява сняг, по-съществено в сутрешните часове и над планините в Източна България.

По Черноморието ще бъде облачно, с валежи от дъжд и много ветровито. Ще духа силен северозападен вятър.
Община Бургас отправи предупреждение към своите граждани да бъдат внимателни и по възможност да не минават в близост до големи дървета, строителни скелета и други подобни конструкции в нощта срещу петък. В часовете след полунощ поривите могат да достигнат до 20 метра в секунда.

Миналата седмица силен вятър доведе до бедствено положение в Габрово и Трявна, взе две жертви и остави след себе си материални щети за милиони левове.

Още за времето през следващите дни