Предупреждението е в сила за областите: Кюстендил, Перник, София-област, София-град, Враца, Монтана, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Русе, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Сливен Ямбол, Стара Загора, Хасково и Кърджали.

В областите с обявен жълт код ще духа южен вятър - умерен и силен с пориви 20-24 м/сек. По билата и върховете на планините са възможни и ураганни стойности.

По Черноморието следобяд ще има усилване на южния вятър до 15-20м/с (7-8 бала), а вълнението на морето ще е до 4 бала.

Минималните температури ще са положителни - от 1 до 6 градуса, а дневните ще достигнат 11-16 градуса. Следобяд и привечер ще започнат превалявания от дъжд, които през нощта срещу четвъртък ще обхванат цялата страна, но от запад бързо ще спират. Вятърът, отначало в северозападните райони, ще се ориентира от северозапад.

Температурите през нощта ще са от 7 до 14 градуса, а дневните в четвъртък - от 7 до 12 градуса. Ще духа умерен и силен западен вятър. До вечерта вятърът ще отслабва, а през нощта срещу петък ще стихва временно, а след това ще се появи отново, но от изток-югоизток.

Минималните температури в петък ще са от 1 до 6 градуса, а дневните от 8 до 13. Ще има променлива облачност, предимно средна и висока, без валежи.

През почивните дни ще бъде топло за сезона, с минимални температури от 5 градуса на северозапад до 12-13 в източните райони и дневни от 13 до 18, в неделя до 20 градуса. Облачността ще бъде средна и висока, а вероятността за превалявания е малка.

Следете прогнозата за времето>>>