ГЕРБ: Със СЕТА отпадат визите за Канада

stat
19:28  |  15 февруари 2017 | Политика / Редактор Мануел Насименто /  
ГЕРБ: Голяма част от социалистите и демократите са подкрепили СЕТА ГЕРБ: Голяма част от социалистите и демократите са подкрепили СЕТА

България извлече възможно най-доброто от ратифицирането на СЕТА - отпадане на визите за Канада, смята ГЕРБ.
България извлече възможно най-доброто от ратифицирането на СЕТА - отпадането на визите за Канада. Това коментира председателят на МГЕРБ Георг Георгиев на пресконференция в централата на партията, предаде БТА.

Той припомни, че българското правителство в лицето на Бойко Борисов е заявило, че СЕТА ще бъде ратифицирано, ако отпаднат визите за български граждани за Канада.

България прие да ратифицира споразумението, а Канада прие от 1 декември 2017 г. да няма визи за български граждани, посочи Георгиев.

По думите му това е едно от най-големите външнополитически постижения, които държавата е реализирала през последните 25 години. Според него, ако БСП не отчита този позитив за страната ни, значи не осмисля какво е държавен интерес.

Както ЕНП, така и българските евродепутати от ГЕРБ са гласували в подкрепа на споразумението, каза Десислава Атанасова.

Последно в Политика


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.