Тези, които искат, трябва да са част от семейството с равни права и отговорности, обясни тя в интервю за БНР. По думите на Рединг това трябва да се обясни на хората тази година - "накъде вървим и какво ни предстои".

"Ще трябва да им кажем например, че на следващите избори, освен за национални, ще гласуват и за европейски партии с ясни платформи и че скоро ще има европейско правителство, което ще се отчита директно на ЕП, ще трябва да укрепим и договорите и предполагам, че часът на истината ще дойде през 2018 г. или 2020 г. Тогава ще попитаме гражданите дали искат да са част от Съединените европейски щати", каза още Рединг.

По-рано днес в реч британският премиер Дейвид Камерън заяви, че без реформа в Европейския съюз има опасност британците да го напуснат.

Комисарят по правосъдие заяви още, че никога не си е мислила за разпадане на ЕС. Въпреки това тя призна, че са допуснати някои грешки.
"Никога никъде другаде отделни държави, свободно, без принуда на война, не са решавали да поделят правомощията си, за да станат по-силни заедно. Днес вече знаем, че това беше единственият начин Европа да оцелее. Вярно е, че допуснахме грешки в областта на икономиката и финансите, но като направиш грешка в политиката, както и в живота, трябва да я поправиш и ние успяхме", смята Вивиан Рединг.