Около 18.30 ч. вчера планинските спасители получили сигнал за изгубен младеж в района на ски писта "Конярника", между Черни връх и хижа "Кумата".

Две групи са включени в спасителната акция. Участвали са и хора, които по това време са провеждали кучешки курс на хижа „Алеко”, както и спасители от София.

Първата група спасители са намерили човека около полунощ, но той е бил трудноподвижен и с хипотермия, което наложило втора група да достави шейна. Така в 2.53 ч. младият мъж е предаден на линейка в местността "Златните мостове".

Станало ясно, че той се е изгубил, след като е тръгнал по следи на моторни шейни. Младежът е бил с неподходяща за сезона екипировка.

От Планинската спасителна служба съобщиха, че днес са подходящи условията за туризъм в планините. Навсякъде е облачно, на много места превалява сняг,  а температурите са от минус 1 до плюс 3 градуса. Съоръженията във всички курорти работят.

От ПСС предупреждават туристите, че във високата част на планината може да има мъгла, затова те трябва да се запознаят с маршрута, по който се движат.