Цанова отказа да съобщи на този етап с какви мотиви ще обжалва решението, предаде БТА.
Съдийката потвърди, че е подала оставка като заместник-председател на СГС. Тя беше и ръководител на наказателното отделение, а сега остава редови съдия.

Цанова бе кандидат за поста председател на СГС, но загуби от семейната приятелка на вътрешния министър Цветан Цветанов Владимира Янева. Самият той отрече да има нещо общо с избора, но масово магистрати, включително шефът на Върховния касационен съд Лазар Груев, заявиха, че има нещо нередно, тъй като на балотажа четирима от членовете на ВСС изведнъж са гласували за Янева, вместо за Цанова.

Цветанов обаче бе категоричен, че не кандидатурата на Янева, а на Цанова е политическа, защото съпругът й бил роднина на бившия министър в кабинета "Виденов" - Румен Гечев.
Самата Величка Цанова поиска извинение от вътрешния министър, като заяви, че мъжът й няма нищо общо с Гечев. Цветанов заяви, че първо ще говори с нея, ще я пита някои неща и ако не са верни, тогава ще се извини. 

Това е втората оставка заради скандала, след като съдийката и бивш съпредседател на ГЕРБ Душана Здравкова напусна в знак на протест цялата съдебна система и обяви, че гръбнакът й е пречупен, а изборът на Владимира Янева е направен под натиск.