Според данни на Световната здравна организация жертвите на смъртоносния вирус са над 2400, а заразените са повече от 4700 души, предаде БНР.

Вирусът продължава да се разпространява в Западна Африка.
Регистрирани случаи на заразяване в Либерия, Сиера Леоне, Гвинея, Нигерия, Демократична република Конго и Сенегал.
Смъртността от треската е 53 процента. Въпреки някои обнадеждаващи предварителни научни данни засега няма масова ефективна ваксина срещу вируса.

По-рано вчера Съветът за сигурност на ООН единодушно прие предложена от САЩ резолюция, която обяви епидемията от ебола в Африка "заплаха за международния мир и сигурност" и призова всички държави спешно да предоставят ресурси и помощ за справяне с кризата.

Резолюцията призовава също държавите членки на ООН да отменят ограничения върху международните пътувания и върху търговията, въведени заради епидемията от ебола в Западна Африка и които допринасят за допълнителна изолация на засегнатите страни и подкопават техните усилия за борба с вируса.

Директорът на Световната здравна организация (СЗО) Маргарет Чан заяви, че еболата представлява най-голямото предизвикателство за ООН в мирно време, откакто е създадена Световната организация, предадоха осведомителните агенции.