Глобата за стара залепена винетка била грешка

stat
07:33  |  2 февруари 2011 | Общество / Редактор Надежда Христова / обновено преди 935 минути
Оказва се, че ”решението” за глоби било чиновническа грешка
Сн.: Bulphoto

Обявените глоби за шофьори, които не са махнали от предното стъкло старите си винетки, защото се свалят трудно, се оказаха чиновническа грешка.
Шефът на Пътната агенция Божидар Йотов вчера заплаши с уволнение свои служители за грешно разтълкуван закон, съобщи bTV.
"Никой няма право да ви глоби за залепена стара винетка на стъкло, ако на същото стъкло има и нова", категоричен беше той.

Истерията около махането на стари винетки обърка и полицаите. Вчера, когато започнаха проверките за новите винетни стикери за 2011 г., пътните полицаи знаеха, че трябва да налагат глоба, но не знаеха по кой закон. Шофьорите пък се оправдаваха без да са виновни.

Информацията, че ще се глобява за несвалени стари винетки на предното стъкло, бе публикувана в медиите на 13 януари. Тогава в. "Труд" написа, че шофьорите, които не са махнали старите винетки подлежат на глоба от 400 лв.

Оказа се, че глобата от 400 лева е предложение на правителството, но тя засяга случаите, в които караме със стара винетка. А не когато просто има и стара до новата.


Последно в Общество


На Бузлуджа, освен сърп и чук, има и истинско изкуство

Пропаганда, вандализъм, проблеми със собствеността: все за това се говори, стане ли дума за Бузлуджа.