Глобата за стара залепена винетка била грешка

stat
07:33  |  2 февруари 2011 | Общество / Автор Надежда Христова /  
Оказва се, че ”решението” за глоби било чиновническа грешка Оказва се, че ”решението” за глоби било чиновническа грешка
Сн.: Bulphoto

Обявените глоби за шофьори, които не са махнали от предното стъкло старите си винетки, защото се свалят трудно, се оказаха чиновническа грешка.
Шефът на Пътната агенция Божидар Йотов вчера заплаши с уволнение свои служители за грешно разтълкуван закон, съобщи bTV.
"Никой няма право да ви глоби за залепена стара винетка на стъкло, ако на същото стъкло има и нова", категоричен беше той.

Истерията около махането на стари винетки обърка и полицаите. Вчера, когато започнаха проверките за новите винетни стикери за 2011 г., пътните полицаи знаеха, че трябва да налагат глоба, но не знаеха по кой закон. Шофьорите пък се оправдаваха без да са виновни.

Информацията, че ще се глобява за несвалени стари винетки на предното стъкло, бе публикувана в медиите на 13 януари. Тогава в. "Труд" написа, че шофьорите, които не са махнали старите винетки подлежат на глоба от 400 лв.

Оказа се, че глобата от 400 лева е предложение на правителството, но тя засяга случаите, в които караме със стара винетка. А не когато просто има и стара до новата.

Последно в Общество


Роботи ще ”заемат” 800 млн. работни места след 20 г.

Към 2030 година 800 милиона работни места ще бъдат изместени от роботите и професионалният път за много хора ще се промени.