Опасно ще е времето в северните области Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна.

Опасно ще е времето и в областите Кюстендил, Перник, София област и София град.

За останалата част от страната е определен предупредителен жълт код за потенциално опасно време заради валежи от дъжд и сняг.

В Северна България и високите полета, включително Софийско, утре ще се образува снежна покривка, която ще се задържи няколко дни. Минималните температури ще са от около минус 3 на север до 5 в крайните южни райони, а дневните ще бъдат почти същите, от минус 2 до плюс 5 в крайните южни райони, до около 7 в района на Сандански.

В петък ще остане предимно облачно, със слаби превалявания от сняг в северните райони. Температурите там ще останат без промяна, от около минус 2 до плюс 3 градуса. На юг ще се затопли слабо и там максималните стойности ще са от 4, 5 до 10 градуса.

В събота и неделя ще започне бавно повишение на температурите, но през първия ден по високите полета минималните ще бъдат ниски - до минус 6-7 градуса.

Следете прогнозата >>