С тези разкрития излизат днес френското издание "Пари мач" и германският в. "Билд", съобщи Нова телевизия.

Френски представители от разследването обаче са заявили пред американските телевизии CNN и NBC, че тези информации не отговарят на истината.
Според полковник от френската жандармерия намерените мобилни телефони на мястото на инцидента все още не са проучени.

Медиите обаче твърдят, че има такива кадри и те са заснети в салона с пътниците. Видеото улавяло хаоса в салона с пътниците, без да се различават отделни лица.

Записът е направен от опашката на самолета. Не става ясно кой точно го е направил – пътник, или член на екипажа. Накрая на записа се вижда, че салонът силно се тресе, чуват се писъци, твърдят изданията, макар да не публикуват кадрите.

Днес до мястото на катастрофата ще отидат президентите на авиокомпаниите "Луфтханза" и "Джърмануингс" Карстен Шпор и Томас Винкелман.
Те ще бъдат в алпийското село Сен-ле-з-Алп, а после ще отидат и в община Верне, за да се срещнат с кметовете на околните села, подслоняващи близки на жертвите.

Накрая двамата президенти ще отдадат почит на жертвите пред мемориала, издигнат в тяхна памет близо до мястото на катастрофата.

Депресивен епизод

Вторият пилот Андреас Лубиц е информирал през 2009 г. центъра за подготовка на пилоти на авиокомпания "Луфтханза", че е преживял депресивен епизод, предадоха световните агенции, като се позоваха на изявление на компанията.
Вече стана ясно, че Лубиц е бил лекуван от склонност към самоубийство.

"Луфтханза" е предала на прокуратурата в Дюселдорф допълнителни документи, потвърждаващи, че Лубиц е информирал училището за пилоти през 2009 г., че е преживял сериозен депресивен момент, но че после е получил медицински сертификат, удостоверяващ, че е годен да лети.

"Луфтханза" посочва, че училището за пилоти е било информирано от Лубиц чрез имейли.
Компанията е открила сега информацията в имейлите между Лубиц и училището и ги е предоставила на прокуратурата.