На записа се виждат петима кюрдски пленници на колене, облечени в оранжеви гащеризони. Те са застреляни от деца във военни униформи.

Сред малките убийци британецът е разпознал сина си, отведен в Сирия от бившата му съпруга Сали Джоунс.

47-годишната Джоунс приела исляма през 2010 г. и заминала в Сирия заедно с новия си спътник в живота - радикализиран британец.

Бащата на 13-годишното дете, превърнато в убиец на ИДИЛ, разказва, че не е виждал от три години сина си, когото описва като жизнерадостно, любвеобилно, чувствително дете. Има сини очи и руси коси и беше напълно нормално дете, много умно, допълва той.

"Гневен съм на бившата си жена, че отведе едно невинно дете, неспособно да разграничи доброто от злото - казва британецът, чието име не се съобщава. - В тази възраст децата са лесно податливи на влияние. Бих искал да разбера какво е накарало една майка да постави сина си в подобна ситуация. Отвратително е как са промили нейния мозък и мозъка на детето."

Сали Джоунс навремето била пънк китаристка, а днес е сред най-издирваните терористи в света. Включена е в черния списък на ООН.

Тя сменила името си в Сирия на Сакинех Хюсайнел и е начело на женската бригада на ИД Ал Хансаа. Радикализираният й приятел е убит през 2015 г. при удар с американски безпилотен самолет.