“bTV и “Седем осми” имат сключен договор за създаване на предаване с развлекателно-информативен характер. Уважаваме професионализма на екипа на “Седем осми” и опита им в създаване на развлекателни програми. Същевременно “bTV медия груп” не проявява отношение към политически пристрастия на своите водещи, стига те да не влияят и да не се отразяват на работата им за bTV", заявиха от телевизията в понеделник вечерта.

А днес обясниха, че Слави Трифонов е направил опит да употреби ефира за целите на лична политическа кампания.

Слави Трифонов пък обяви на пресконференция, че въпреки случилото се, днес той и екипът му ще направят предаване, защото така е записано в договора му. И се зарече отново да бъде прочетено писмото, което стана повод за свалянето му от ефир. Все пак обаче не го направи.

По време на записа комисия от няколко души от bTV влезе в студиото му, за да изгледа предаването, предаде Blitz.bg. Тя бе натоварена със задачата да запознае Флориан Скала със съдържанието на предаването. Явно в тазвечершното издание представителите на телевизията не са видели политическа агитация - именно заради липсата на писмото, и пуснаха предаването.

"Уважаеми зрители, в момента гледате или мен, или запис на предаване", започна предаването шоуменът.

Той отново обясни, че причина за спиране на предаването му в понеделник е прочитането на ултиматума му към политиците в началото на епизода.

В 22:00 часа вчера Трифонов получил писмо от "партньорите си" от телевизията, че трябва да махне частта с прочитането на писмото към народните представители или епизодът няма да бъде излъчен. Слави отказал и заради това вървяло повторение.

"Сигурен съм, че конституцията ми дава това право", обясни Слави във връзка с това, че е искал да изрази позиция. Водещият отново описа случилото се като цензура.