Това се казва в кратко съобщение, публикувано на сайтовете на двата вестника.

Редакционната политика на изданията ще бъде ръководена от журналистически борд с председател Венелина Гочева и членове главните редактори на вестниците „Труд" - Светлана Джамджиева, „24 часа" - Данка Василева, "168 часа" - Борислав Зюмбюлев, както и ръководителите на останалите издания на групата, пише още в съобщението на двата вестника.

Досега управител на "Медийна група България Холдинг" беше единият от съсобствениците в нея - Любомир Павлов.

Сделка или да

В края на миналата седмица от Първа инвестиционна банка изпратиха официално съобщение до медиите, с което отрекоха появили се публикации, че институцията купува вестниците "24 часа" и "Труд". Публикации за продажба се появяваха в няколко сайта през последните седмици, но там като купувач се сочеха двама от съсобствениците в ПИБ Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев, а не самата институция, отбелязва в. "Дневник".

Като кандидат-купувачи в публикациите, в които няма официални потвърждения, се сочат и издателската група на Ирена Кръстева и Делян Пеевски. Досега Любоимр Павлов и партньорът му Огнян Донев не са коментирали продават ли изданията.

Венелина Гочева пък е регистрирала фирма заедно с бившия изпълнителен директор на "Феста холдинг" Димитър Димитров, съобщи "Капитал". Справка на медиата в Търговския регистър показа, че на 20 август те са учредили дружеството "Нюз Про" ООД, като основен акционер и управител е Гочева. Предметът на дейност е рекламна, информационна, програмна, импресарска и маркетингова дейност, издателска, предпечатна и печатна дейност, сделки с интелектуална собственост, търговско представителство, посредничество и комисионерство, придобиване и разпореждане с дялове и акции в други дружества, както и всяка друга дейност, незабранена със закон.
Дружеството е вписано в Търговския регистър на 29 август.

Съдружникът на Гочева - адвокат Димитър Маринов Димитров е бил и в надзорния съвет на ТБ Инвестбанк, като представител на холдинга на Петя Славова. Дружеството "Нюз Про" ООД е регистрирано на същия адрес, на който се намира и кантората на Димитров - на столичната улица "Три Уши", съобщава "Капитал".

Издатели под заплаха
Издателите на двата вестника Любомир Павлов, бивш председател на Надзорния съвет на Общинска банка и шефът на "Софарма" Огнян Донев бяха обвинени през юли в укриване на данъци и пране на пари. След това прокуратурата поиска от съда да бъде наложен и запор върху дяловете на Любомир Павлов и Огнян Донев в дружеството "Медийна група България холдинг", което издава вестниците "Труд", "24 часа" и други.

След като Донев и Павлов купиха изданията от ВАЦ, Венелина Гочева, която от години работи в "24 часа" и дълги години беше негов главен редактор беше сменена и стана вицепрезидент на издателския борд на групата. В началото на август, когато Павлов се оттегли като председател на Съюза на издателите, Венелина Гочева беше посочена като и.д. до избора на нов.

В публикация от уикенда под заглавие "Концентрация на медиите: Плурализмът в България е под натиск" швейцарският вестник Neue Zürcher Zeitung също споменава за евентуална продажба на "Труд" и "24 часа", цитирайки сайта "Бивол", "че премиерът Бойко Борисов е оказал натиск върху медийния магнат Любомир Павлов от "Медийна група България холдинг" да продаде високотиражираните вестници "Труд" и "24 часа" на "Нова българска медийна група". Тя се управлява от Ирена Кръстева и нейния син Делян Пеевски, който е депутат от партията на турското малцинство. И двамата са личности, за които се предполага, че имат добри отношения с правителството."