Оценката на българския народ за работата на конкурентите ми, както и за моята, ще видим на 26 март, кааза лидерът на ВОЛЯ в интервю за БТВ Радио.

В отговор на въпрос за проверката на прокуратурата по регистрацията на ВОЛЯ, той бе категоричен, че това са поредните фалшиви новини срещу него.

"Идеята е да се измести фокусът от това, че се ограбват милиарди от държавата. Моите опоненти се чувстват гузни да излязат на преки дебати и предпочитат да атакуват с фалшиви новини. Документацията ни е изрядна. В крайна сметка съдът е правил тези регистрации. Ако е имало нещо нередно, то отдавна щеше да е станало ясно. Нали знаете, че ако имахме мижави 10 процента, нямаше да се появяват такива атаки. Най-вероятно сме в първата тройка и се опитват в края на кампанията да демотивират симпатизантите ни, което няма как да се случи.”, заяви Марешки.

Лидерът на ВОЛЯ коментира и отказа на ЦИК да разреши заснемането на отварянето на урните и броенето на бюлетините, което ВОЛЯ поиска преди дни.

"Само ние призовахме за прозрачност. Не става дума за самото гласуване. Ясно е, че вотът е таен. Искахме застъпниците и вие- медиите, да имате възможност да снимате какво се случва след това. Но със забраната на ЦИК става ясно, че някой най-вероятно ще се опита да фалшифицира изборите. Затова ние призоваваме нашите симпатизанти да са на щрек и да ни информират и за най-малкото нарушение”, каза Веселин Марешки.

По думите му, за следващите избори това вече ще бъде възможно, защото ВОЛЯ ще направи необходимите практични стъпки за уреждане на този важен въпрос.

В ефира на БТВ Радио той коментира и ключовата тема за ВОЛЯ- борбата с картелите в България.

"До една година, ако сме в управлението, стотина бензиностанции на държавата в цялата страна ще решат въпроса с картела в горивата. Аз показах пътя, показах, че има решение. Ако народът е единен, може да се противопостави и на най-големия картел. Затова призовавам да сме заедно на 26 март. Обещал съм на хората до една година да покрия цялата страна, ако държавата не го направи. Аз ще бъда до народа си”, категоричен бе Марешки.

В отговор на въпрос на водещата дали не си прави реклама на бизнеса, влизайки в политиката, той отговори:
"Когато отворих първата бензиностанция, не си правих никаква реклама. Просто обявих цените и на следващия ден тя беше препълнена с клиенти. А защо тези, които превърнаха България в най-бедна и корумпирана, не направиха нещо в някой сектор?! Да покажат какво могат. Аз не мога да правя фирми във всяка сфера, където има картел – промяната е работа на държавата. Видяхте как в САЩ технократите победиха бюрократите. Това става в цяла Европа, трябва и тук да се случи. Ние показваме, че прагматиците трябва да се съберат, да направят граждански движения и да поемат властта.”

В отговор на въпрос за евентуални коалиции в бъдещия парламент, той подчерта, че единственият начин някоя партия да получи подкрепата на ВОЛЯ, е като поеме ангажимент да се изпълнят основни идеи от програмата на движението- въвеждане на принципа за „мълчаливо съгласие”, мерки да развитие на малкия и среден бизнес, стимули за раждаемостта – 1000 лв. за първо, 2000 лв. за второ и 3000 лв. за трето дете на родители над 21 години със завършено средно образование, осигуряване на жилища на цена до 300 евро за кв.м. с десетгодишен безлихвен кредит за същите семейства и за младежи с висше образование.

"Това са точки, от които няма да отстъпим. Ние ще бъдем коректив в следващия парламент, няма да допуснем за пореден път някой да не изпълни обещанията си. Сега в кампанията всички говорят, че подкрепят малкия и среден бизнес, а защо допуснаха да бъде съсипан?! Не сме нито с едните, нито с другите. Борим се за пълна победа.

За съжаление, откраднатите милиони се инвестират в предизборната борба и вероятно няма да имаме пълно мнозинство, но ще имаме достатъчно представителство, за да сме активни и да осветяваме всичко, което не е в интерес на народа. Българите нямат нужда от поредната кукла, обучена от политолози, която да им говори заучени фрази от телевизионните студия. Трябва да се работи- професионално и прагматично”, категоричен бе лидерът на ВОЛЯ.