Това съобщиха от пресцентъра на Сотир Цацаров след днешния коментар на лидера на "Воля", който беше обвинен в изнудване на аптекари.

„Едно от нещата, което ми беше поставено като много тежко условие, е да прекратим до края на май бизнеса с горива“, заяви зам.-председателят на парламента, цитиран и в официалното съобщение на прокуратурата.

По думите му исканията към него са били не само политически, но и икономически, и идвали от хора, които „мародерстват този бизнес, имат възможност да поставят такива условия“.

По този повод главният прокурор е разпоредил на Софийска градска прокуратура незабавно започване на проверка на изнесените данни.

По-рано неговата говорителка Румяна Арнаудова коментира, че обвинението срещу Марешки няма нищо общо с политиката.

Според прокуратурата, още докато беше само бизнесмен - от 2012 г. до 2015 г., той е заплашил 7 собственици на аптеки в няколко града с увреждане на имущество и други противозаконни действия с тежки последици за тях. Целта му била да ги принуди да прехвърлят дружествени дялове от управляваните от тях фирми или да се задължат да купуват при неизгодни условия лекарства от неговия склад.

Веселин Марешки обаче коментира, че миналия декември прокуратурата е прекратила разследването поради липса на доказателства, а сега, когато бил неудобен за някого, се вади "нещо, току-що прекратено".