Той беше арестуван на 16 октомври заради инцидента, при който нанесе удар с юмрук в лицето на общинския съветник Костадин Костадинов.

Жалбата е срещу заповедта на служителя на МВР Варна Венцислав Младенов, която според собственика на веригата аптеки "Марешки" е незаконосъобразна и в нея липсват законовоустановени реквизити, предаде Фокус.

Състав на Административен съд –Варна обаче е намерил, че не са допуснати съществени нарушения на административно производствените правила.

Според него заповедта е издадена съобразно целите на закона, а имено за преустановяване на деянието, като при връчването й са спазени изискванията на чл.74, ал.6 от ЗМВР.

Варненската прокуратура образува бързо досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди срещу Веселин Марешки в деня на инцидента.

За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода за срок до една година или пробация, уточняват от прокуратурата.

До конфликта се е стигнало, след като Марешки и Костадинов са се намесили в семеен скандал между бившите съпрузи Асен Миланов и съпругата му Красимира Колева заради собствеността върху пицария на варненската улица "Студентска" №6. Марешки заел страната на Колева, а Костадинов на Миланов.