Версиите са - криминален бизнес, интереси в криминалния бизнес и по лични мотиви между криминално проявени лица,каза пред журналисти главният Светлозар Лазаров, който присъства на традиционна кушия в столичния „Бенковски” за Тодоровден, предаде Агенция "Фокус".

Попитан, дали през последните години МВР е проявявало интерес към Борис Борисов, по повод подозрения в участие в тежки криминални престъпления, Лазаров заяви:

"Едва ли е удачно да коментирам какво са правили службите през последните години, но определено е работено по конкретни версии, свързани с конкретно тежко криминално престъпление. По обективни причини не е удачно да обясня за какво точно става дума", обясни Лазаров.

Той посочи, че е по-интересен е фактът за мястото, където е извършено убийството.

"Към момента сме затруднени да изясним с кое лице, изтърпяващо ефективна присъда - лишаване от свобода, се е срещал Борис Борисов. Към момента няма как да получим адекватна и обективна информация, тъй като на мястото нито има камера, а и самият район се охранява от лица, изтърпяващи ефективна присъда лишаване от свобода, което за мен е малко озадачаващо", каза още Лазаров.

На въпрос, дали е поискал съдействие от колегите в ГД "Изпълнение на наказанията", ако могат да помогнат с информация, колко близо до оградата е бил Борисов, главният секретар заяви, че убийството е станало непосредствено до оградата.

Мястото, където е станало реално е имало лица, които изтърпяват ефективни присъди - лишаване от свобода, които са имали безпрепятствен достъп.

Попитан, дали е ясен мотивът, с който е отишъл там, той отговори:

"Според вас, криминално проявени лица, когато се срещат по конспиративен начин - каква е целта на срещата? Според мен - целта не е да си говорят за плетки и за риба. Вероятно е ставало дума за срещи, свързани с криминален бизнес".