Срещата между Нинова и Решетников беше опознавателна - среща между човек, който е направил много за България и един лидер на партия.

Това заяви в предаването „Лице в лице” Венцислав Стефанов и поясни, че двамата е трябвало да се видят още в Москва по искане на Нинова, но това не се е случило там.

По думите му ген. Решетников е разбрал от Корнелия Нинова за кандидатурата, която БСП ще подкрепи на изборите и е казал, че след като Радев е завършил толкова академии, има и други отличия от Америка, значи е достоен човек.

Руският генерал не си е позволил да казва кой да бъде президент на България и да се бърка във вътрешната политика на страната, категоричен беше Стефанов и допълни, че той е един много честен човек, който винаги е стоял зад интересите на страната ни.

Стефанов обясни, че по време на срещата е бил в чужбина, затова е помолил дъщерята на Нора Ананиева, която знае перфектно руски, да придружи лидера на БСП.

Тя не е познавала Решетников, нито е знаела, че ще се среща с него, допълни Стефанов.

"Изля се куп помия от всякакви бездарни и некадърни хора, всички, които преди това са целували Мишо Михов и Станишев, сега отидоха при Нинова да говорят срещу Решетников. Това вреди на дружбата ни с Русия", каза Стефанов.

Той допълни, че не е член на БСП, защото "има безкрайно много скелети там и плужеци, които днес се кръстят на единия, а утре на другия".

По думите му Решетников е казал: "Ние затова не ви вярваме и предпочитаме да работим с Бойко".

За руснаците Бойко Борисов е по-надежден партньор е казал Решетников, цитиран от Стефанов. Той дори посъветвал хората от БСП да се помолят на определена икона, за да бъдат по-честни към избирателите си.