Букурещ раздава ваучери за велосипеди

stat
10:22  |  12 септември 2017 | / Редактор Лилия Чалева /  
Програмата ”Велосипедисти в Букурещ”, която има за цел да намали замърсяването на въздуха в града Програмата ”Велосипедисти в Букурещ”, която има за цел да намали замърсяването на въздуха в града
Сн.: Shutterstock

Общинските власти в Букурещ решиха да отпуснат още 25 000 ваучери, с които да се закупуват велосипеди, пише днес вестник "Либертатя".
Програмата "Велосипедисти в Букурещ" на общината за предоставяне на ваучери на стойност 500 леи, които да бъдат използвани за закупуване на велосипед или електрическа тротинетка, стартира това лято и предизвика голям интерес сред гражданите.

Столичната община първоначално предостави 5000 такива ваучери, които вече са предоставени на ползвателите, предаде БТА.

Столичният кмет Габриела Фиря благодари на сайта за продажби OLX, че е изтеглил оферти, които са предлагали продажбата на спечелени ваучери.

"Имаше граждани, които искаха да продават, това е нежелателно, неприятно е, но не означава, че ще се откажем от тази програма", каза кметът на Букурещ.

Фиря уточни, че увеличението с още 25 хиляди ваучери отговаря на общия брой постъпили заявления от граждани за участие в програмата "Велосипедисти в Букурещ", която има за цел да намали замърсяването на въздуха в румънската столица.
Последно в Спектър


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.