Обвиненията са за закана за убийство и за притежание на незаконно оръжие. Табаков остава в ареста за 72 часа.

Вчера въоръжен мъж се барикадира в дома си във Велинград. Той беше задържан след часове полицейска блокада, а в дома му бяха открити оръжия и боеприпаси

Свидетел на нападението над сестра му Невена е станала и дъщерята на Георги, която е ученичка в пети клас.

Пред bTV пострадалата от побоя Невена заяви, че Георги е заплашвал и майка ѝ.

Дъщерята на Георги е ставала свидетел и на тези заплахи.

До момента от страх жалби не са били подавани, но след вчерашния случай вече има такава. Невена заяви още, че знае за законното оръжие на брат си, което му е иззето през декември, но незаконните оръжия никога не ги е виждала.

Днес предстои Районна прокуратура Велинград да удължи със 72 часа срока на задържането на мъжа от града, който на 24 февруари заплаши охранител с пушка. За това съобщава пресцентърът на ОД МВР - Пазарджик и припомня, че при ареста мъжът е бил с над 3.6 промила концентрация на алкохол в издишания въздух.

Случаят започнал със сигнал до частна охранителна фирма от жителка на Велинград. Тя алармирала, че брат й, Георги е дошъл да се саморазправя в жилището й. Пристигналият охранител бил заплашен с пушка, при което сигналът бил предаден на полицията.

Междувременно Георги Т., с оръжието си, се прибрал в къщата си. Униформените я блокирали и неутрализирали мъжа.

В къщата били открити бойна кабина, ловна гладкоцевна пушка и пневматична пушка с оптически прицел, преработена за стрелба с бойни патрони. В таванско помещение служителите се натъкнали на взривно вещество - амонит и детониращ шнур. Цялото количество оръжие и взривно вещество са иззети.

Работата по случая продължава под наблюдение на прокуратурата.