В Северен Уелс и остров Уайт бяха измерени ветрове със скорост 120 километра в час, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Жълт код бе обявен за почти цялата страна, жителите бяха предупредени за силни ветрове.

Жена бе смазана от паднало дърво в Югозападен Лондон.

Железопътният и шосейният трафик бяха нарушени поради наложени ограничения на скоростта.

Летище "Хийтроу" съобщи, че се отменят повече от 100 полета, тъй като лошото време налага по-голям интервал между кацащите и излитащите самолети, допълва ДПА.

Буреносните ветрове се придвижват на изток, като метеоролозите очакват обилни валежи на места и дори сняг по високите части на Шотландия.

"Гонсало" премина вчера покрай Нюфаундленд в Канада. Той нанесе сериозни материални щети и прекъсна електрозахранването на Бермудските острови миналата седмица, където ветровете достигнаха 180 километра в час.

Вижте снимки >>>

Ураганът ще донесе пороен дъжд и мощни ветрове в Западна Европа, както и обилни снеговалежи в европейските планини.

Но дори още по на юг е възможно да натрупа сняг до 15 см, от Лихтенщайн и Австрия на югоизток до Босна, Сърбия и България.

У нас в следващите дни се очакват интензивни превалявания. От МОСВ обявиха за четвъртък червен код за река Върбица, която може да прелее край Златоград.

По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН в сряда вечер в Западните и Южните райони ще завали дъжд.

В четвъртък на места дъждът ще бъде особено интензивен. Очакваните количества са между 15 и 30 л/кв.м, на отделни места ще достигнат 40-50 л/кв. метър.

Следващите няколко дни в България температурите ще паднат с 10 градуса.