Българинът се е сблъскал с партньора си Абрахам Медина в горната част на металното съоръжение, в момента, в който двамата трябвало да се разминат, карайки мотоциклетите си с 50 км/ч., съобщи британският в. "Дейли мейл".

Мъжете паднали, а моторите им Honda CRF 150 се стоварили върху тях пред очите на ужасената публика в "Great American Circus", разположен в Ипсуич, Съфолк (Англия).

Иванов и Медина са откарани в болница с хеликоптер, като медиците обявиха, че състоянието им е стабилно. По думите на Ричард Мак, служител на цирка, 30-годишният мексикански каскадьор, който изпълнява номера от 7-годишна възраст, е с четири счупени ребра, а българският му колега е с травма на лицето. Направеният скенер е показал, че Мирослав Иванов няма сериозна мозъчна травма.

"Не помня какво се е случило. Сега се чувствам по-добре и се надявам да ме изпишат от болницата скоро", споделил каскадьорът от болницата и уверил близките си, че всичко е наред.

Очаква се българинът да бъде изписан днес или утре.

"И двамата каскадьори ще излязат скоро от болницата, но трябва да им дадат повече почивка и да не се натоварват", категорични са лекарите.

От цирка съобщават, че шоуто им е било прекъснато 20 минути след началото на номера и затова са върнали парите на зрителите, присъствали в залата.

"Това не е първият път, в който двамата се сблъскват, но определено е най-сериозният", допълни Ричард Мак.

През 2004 г. българката Деспина Кехайова, която влезе в "Книгата на рекордите Гинес" с въртене на 102 обръча около тялото си, загина при изпълнение на акробатичен номер с шалове в цирк "Ринглинг" в САЩ.  По време на един от сложните пируети, които Кехайова изпълняваше на 25 метра височина без обезопасително въже, един от шифонените воали се къса.