Британските привърженици на евроинтеграцията събраха над три милиона подписи под онлайн петиция, призоваваща депутатите да разгледат възможността за нов референдум за членството на Обединеното кралство в ЕС, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Ние, долуподписаните, призоваваме правителството да приложи правилото, според което, ако гласувалите за или против са по-малко от 60%, а участието на избирателите - под 75%, то трябва да бъде проведен нов референдум", се казва в текста.

Петицията блокира сайта на британския парламент

Във връзка с масовия наплив на интернет потребители, работата на сайта на Камарата на общините, който е хост адрес на документа, беше временно преустановена.

Камарата на общините съобщи за "висок обем едновременни потребители по една петиция, значително по-висок от който и да било предишен случай".

По закон за разглеждане на петиция в парламента са необходими 100 000 подписа, така че депутатите може да разгледат искането следващата седмица, посочва ТАСС.

Мудис понижи перспективата на Великобритания

След победата на Брекзит, Агенция Мудис (Moody's) понижи вчера перспективата за кредитния рейтинг на Великобритания от стабилна на негативна, давайки да се разбере, че може да го понижи в близко бъдеще, предаде Франс прес

Кредитният рейтинг се запазва на Aa1. Според агенцията започва продължителен период на несигурност, който може да има отрицателни последици за средносрочните перспективи за растеж.

АНКЕТА: Носи ли Брекзит заплаха за мира?