Решението за това ще бъде взето на референдума на 23 юни.

Високото повече от 4 метра изображение, дело на проевропейско движение, е вдъхновено от прочутата снимка, на която Леонид Брежнев целува източногерманския комунистически ръководител Ерих Хонекер, превърната в графити върху Берлинската стена, предаде Франс прес, цитирана от БТА. 

Картината намеква за безумна любов между двамата привърженици на Брекзита - консерватора Джонсън - бивш кмет на Лондон и водеща фигура на кампанията за напускане на ЕС, който не крие амбициите си да стане премиер - и републиканеца Тръмп, кандидат за Белия дом.

Около изображението има текст, призоваващ британците да се регистрират възможно най-бързо в избирателните списъци, за да се избегне перспективата от евентуален съюз между двамата политици, склонни на моменти към крайности.

Минавайки покрай тази картина, хората трябва да се запитат това ли е бъдещето, което искат, обясни Хариет Кингаби, представителка на проевропейската организация "Ние сме Европа", инициатор на графитите.

Подобно изображение, но с Владимир Путин на мястото на Джонсън, се появи и в литовската столица Вилнюс, изразявайки безпокойството на литовците от демонстрираната от Тръмп симпатия към руския държавен лидер.

Преди дни председателят на Европейския съвет Доналд Туск упрекна Борис Джонсън, че е минал всякакви граници, сравнявайки ЕС с проекта на Хитлер.

Британските избиратели са разделени поравно по въпроса дали страната им трябва да остане или да напусне Евросъюза преди референдума на 23 юни, показват резултатите от социологическо изследване на Ай Си Ем, предаде междувременно Ройтерс. Около 45% от анкетираните са казали, че ще гласуват за оставане в ЕС и също толкова - за излизане. Останалите 10 процента все още не са решили кой лагер да подкрепят, според изследването, направено между 20 и 22 май.

Миналата седмица проучване на същата социологическа агенция показа, че 47 на сто от британците са "за" Брекзит, а 43 на сто искат кралството да остане в ЕС.