Борис Джонсън: Отказ от Брекзит е предателство

stat
10:54  |  14 февруари 2018 | По света / Автор Красимир Тодоров /  
Борис Джонсън - външен министър на Обединеното кралство Борис Джонсън - външен министър на Обединеното кралство
Сн.: БТА

17,4 милиона британци, които са гласували за напускане на ЕС, са изправени пред катастрофално и необратимо предателство.
Това заяви Борис Джонсън по повод опитите за провеждане на втори референдум в Обединеното кралство по Брекзит.

Външният министър на Великобритания бе категоричен, че "не можем и няма да допуснем това да се случи", пише "Гардиън" на първата си страница.

"Страхувам се, че някои хора стават все по-решителни да спрат Брекзит, да отменят референдума на 23 юни 2016 г. и да осуетят волята на народа. Смятам, че това би било катастрофална грешка, която би довела до трайни и непреодолими чувства на предателство. Не можем и няма да позволим това да се случи ", потвърди позицията си Джонсън.

Той обаче призна, че напускането на ЕС ще бъде успешно само ако правителството успее да убеди и успокои британците, които имат притеснения относно решението.

"Искам да опитам днес да премахна поне някои от тези страхове и да покажа по най-добрия възможен начин, че те са неоснователни и че точно обратното обикновено е вярно-че Брексит не е основание за страх, а за надежда" добави външният министър.

Според Джонсън, Брекзит ще превърне Великобритания в една „гледаща навън, либерална и глобална страна".
Последно в По света


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.