В Русе търсят помощ за по-чист въздух (Снимки)

stat
20:18  |  7 септември 2017 | Общество / Редактор Мануел Насименто /  
Русенци за пореден път излязоха на протест срещу мръсният въздух в града Русенци за пореден път излязоха на протест срещу мръсният въздух в града
Сн.: БТА

Повече от 200 семейства с малки деца и бебета се събраха на протест под наслов “Русе иска да диша“.
В подписка, хората поискаха съдействие от президента Румен Радев за ограничаване на вредните емисии във въздуха на града и спазване на екологичните норми от страна на производствените предприятия, предаде БТА.

Вижте снимки >>>

Част от протестиращите коментираха, че трябва да има мобилни станции в Русе, защото замърсителите на въздуха са много и са разположени в различни части на града.

"На бакелит мирише. Винаги го пускат в събота или в неделя. Интересно защо събота и неделя. Когато хората почиват го пускат и аз го чувствам. Продадохме си жилището в центъра и се изместихме на по-високо място, където миризмите не се усещат. Смятам, че тези неща не трябва да се случват в европейски град като Русе. От 1985 година русенци протестират за чист въздух", заяви един от недоволните граждани.
Последно в Общество


Радев обречен да трупа точки

Първите 12 месеца на президента Румен Радев показват устойчиви нива на доверие от около 60% и на недоверие – около и под 30%.