„36-годишният Венцислав А. е привлечен като обвиняем за престъпление по член 115 от НК и задържан с цел довеждането му в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Жертва на тежкото криминално деяние е негов приятел от детството – 34-годишният Явор“, съобщават още от прокуратурата.

На 14 февруари 2018 г. гражданин е подал сигнал в полицията във Варна за мъж в безпомощно състояние пред вход 5 на блок 404 в кв. „Владиславово” във Варна. На мястото е открит и транспортиран в болницата 34-годишният Явор, който бил адресно регистриран в същия жилищен блок.

Малко по-късно пострадалият починал в линейката на път за болницата. Причина за смъртта му са множество травматични увреждания.

До момента е известно, че жертвата е живеел в дома на Венцислав от два месеца. Преди това Явор водел скитнически начин на живот. Вечерта на 13 срещу 14 февруари между двамата възникнал конфликт. Венцислав нанесъл побой на пострадалия.

Искането на Окръжната прокуратура във Варна за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража” предстои да бъде внесено във Варненския окръжен съд.