Трупът му бе открит вчера следобед от служители на ведомството, които дошли да изнесат багаж от сградата на ул. "Граф Игнатиев" 29, съобщиха от Областната дирекция на МВР в морския град. По тялото не са открити следи от насилие.

Професор Веселин Пейчев бе видян за последно от свой колега, с когото на 10 март си тръгнали заедно от работа в Института по океанология във Варна. Двамата се качили на автобус по линията 17А от кв. "Аспарухово" и Пейчев споделил на Димитров, че смята да отиде на гости на дъщеря си, която живее в квартал "Виница". Слязъл на спирка в района на Икономическия университет.

Сградата на Патентното ведомство, която е необитаема и е била заключена, се намира на около километър от спирката, на която Веселин Пейчев е слязъл, съобщи "24 часа".

Към момента не е ясно откъде ученият е имал ключ, за да влезе и да заключи след себе си. По думите на работници от близък строителен обект, професорът е намерен обесен на стълбището в коридора на двуетажната къща.

Той не е оставил предсмъртно писмо. Съдебно-медицинска експертиза пък ще установява кога е настъпила смъртта на Веселин Пейчев.

От Районната прокуратура във Варна съобщиха, че е образувано досъдебно производство по случая.