Инцидентът е станал в събота около 14.45 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР в морския град.

Ученикът се е качил върху влак, за да си направи селфи, съобщи bTV. Момчето е било заедно със свои приятели.

14-годишният Даниел Георгиев Костов е транспортиран във Военноморската болница във Варна в изключително тежко състояние.

По думите на леля му Мария Георгиева, момчето е с 65 процента изгаряния и е в медикаментозна кома.

"Състоянието на момчето е много тежко, образувала се е волтова дъга. Изгарянията са над 60%, много дълбоки. Борим се за живота му“, заяви пред "Фокус" полковник доц. Ивайло Въжаров.

Според лекарите нужното количество кръв за спасяването на Даниел е между 30 и 50 литра.

От днес - 24 април, всеки желаещ независимо дали живее във Варна и от кръвната си група, може да дари кръв за Даниел. Достатъчно е да каже, че кръвта е за Даниел Георгиев Костов на 14 години. Кръвният център във Варна се намира в двора на болница „Света Анна“.

Мария Георгиева моли всички за съдействие. За допълнителна информация жената остави телефонния си номер - 0889/453375.

В началото на февруари м.г. 14-годишен ученик от Пловдив бе приет в болница с 55% изгаряния след опит да си направи селфи върху влаков локомотив, където го ударила волтова дъга.

Момчето бе откарано с опасност за живота в болница, а лекарите призоваха във всяко училище да има плакати с надпис „Не на екстремните селфита!".

"Екстремните селфита не са само на гарата. Имаше падане в пропаст, падане по камъни. Трябва обществото да се пребори с този проблем. Екстремното селфи може да доведе до много страдания на цялото семейство. Във всяко училище трябва да има предупредителни афиши, като дори на тях може да има плачещи родители, което ще стресне тези млади хора", заяви тогава д-р Красимир Янев от УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.